Pigment Off*

#


#


#


#


* Tekst en info met dank aan Studio Taskani


Wat is PigmentOff Remover?

Het verwijderen van permanente make-up en tatoeages is een tijdrovend proces dat bestaat uit verschillende behandelingen en zorgvuldige overweging(en). Het is goed mogelijk om de pigmenten in de huid volledig te verwijderen. Met geduld, rust en gefundeerde kennis. Elke methode voor het verwijderen van pigmenten uit de huid heeft zijn voor- en nadelen. Er is geen 100% ideale verwijderingstechniek, elk geval moet afzonderlijk worden bekeken en behandeld.

De meest bekende methode om pigmenten uit de huid te verwijderen, is de laser. Dit gaat echter niet altijd ver genoeg, omdat de laser niet alle kleuren kan herkennen, denk aan wit, beige, geel, oranje, geelgroen en sommige roodtinten. Bovendien bereikt de laser vaak zijn grenzen wanneer de eenmaal gemakkelijk zichtbare pigmenten na enkele behandelingssessies onvoldoende contrast hebben met de huid. In dit stadium zal laserverwijdering minder effectief zijn en niet meer succesvol. De inktmoleculen zijn dan te klein worden niet door de laser gezien.

Het principe van laser is het kapotschieten van het pigment, zodat deze door het lymfesysteem kan worden afgevoerd het lichaam in. Eén inktmolecuul moet gemiddeld 7 keer (lees behandelingen) door de laserstraal geraakt worden, om klein genoeg te zijn om afgevoerd te kunnen worden. Helaas weten we meestal niet wat voor inkt er gebruikt is. Als de inkt zware metalen en/of kankerverwekkende stoffen bevat, komt dit dus in het lichaam terecht. Er wordt al onderzoek verricht naar de gevolgen van laserverwijdering. Meer informatie over zware metalen in tatoeage- en PMU-inkt is te lezen op de website van de NVWA.

Witte of beige kleuren mogen niet met de meest gangbare lasers worden behandeld. Onder de laserstraal veranderen deze pigmenten van kleur, in lelijke groen-grijze tot zwarte tinten, die dan niet meer kunnen worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor alle pigmenten die worden gemengd met witte of beige kleuren, denk aan lipkleuren en camouflagekleuren. Verder kan het verwijderen van op acrylaat gebaseerde pigmenten met laser kan gevaarlijk zijn. Deze pigmenten kunnen onder de laserstraal nl smelten en leiden tot inwendige brandwonden en littekens.

PigmentOff Remover maakt het mogelijk om pigmenten in alle kleuren en tinten, evenals elke oorsprong en spreiding, effectief en volledig te verwijderen. Zelfs de hardnekkige microbladingpigmenten op basis van acrylaat kunnen met Pigment Off worden verwijderd. De inkt- en pigmentdeeltjes in de huid blijven intact, er vindt geen verandering van de samenstelling plaats. PigmentOff hecht aan de inktmoleculen en verlaat via de huid het lichaam, er blijft dus niets in het lichaam achter.

Voordat je begint met het verwijderen van permanente make-up of tatoeages moet je je beseffen dat het verwijderen tijd kost. Permanente make-up of een tatoeage is in een paar uur gezet, maar verwijderen kost tijd en kan oplopen van maanden tot een jaar, eea afhankelijk van de plek, de grootte en de kwaliteit van het werk.

In vergelijking met laserverwijdering zijn er met PigmentOff aanzienlijk minder behandelingen nodig. Het herstel van de huid heeft echter na de behandeling tijd nodig. Denk hierbij aan een (schaaf)wond, de kleur van de nieuwe huid is roze en is nog dun van structuur. Deze kleur past zich gedurende een maand tot een jaar aan, aan de omliggende (meestal) zongebruinde huid. Tussen 2 PigmentOff behandelingen moet dan ook minimaal 6 weken zitten. De huid moet eerst goed genezen zijn (vergelijk ook het het zetten van permanente make-up of tattoo) voordat een vervolgbehandeling kan plaatsvinden.

Gemiddeld zijn bij verwijdering van permanente make-up met PigmentOff drie behandelingen nodig, uiteraard afhankelijk van de wens de pigmentatie gedeeltelijk te verwijderen om vervolgens opgeknapt te kunnen worden of in zijn geheel (dan zijn soms meer behandelingen nodig).